Onsdag kveld var det årsmøte i Hamar Arbeiderparti. I fjor utartet årsmøtet til en skikkelig brudulje. I år var det langt roligere, men noen jernbanekrusninger var ikke til å unngå.

Politisk comeback

Hamar Arbeiderparti samlet seg uansett enstemmig bak styrevalgene, og det kom ikke et eneste benkeforslag. Partileder Thomas L. Jørgensen var ikke på valg, og har varslet at han uansett gir seg når årsmøteperioden går ut. Han var ikke til stede på årsmøtet av grunnet familieforøkelse.

Sylvia Brustad markerte seg allerede under debatten etter innledningene til stortingskandidat Nils Kristen Sandtrøen og fylkesråd Thomas Breen.

I et engasjert innlegg gjorde Brustad det klart at hun er klar for en skikkelig politisk comeback, sju år etter at hun gikk ut av rikspolitikken.

Startet som 13-åring

Men innlevelse fortalte Brustad om hvorfor hun gikk inn i politikken som 13-åring, at det var for å gi like muligheter for alle, enten man er fattig eller rik, bor på bygda eller i byen, er mann eller kvinne.

Nå vil hun jobbe for at Hamar kommer høyere opp på den nasjonale agendaen.

– Da må vi lande sykehussaken, og vi må lande jernbanesaken. Jeg synes innspillet fra fylkesmann Sigbjørn Johnsen og Espern Eiendom er interessant, og vi må være mer frampå til å få flere statlige arbeidsplasser hit, sa Brustad, til en rungende applaus.

Finne kompromiss

HA spurte Brustad hva hun mener om framtidig trasé for dobbeltspor.

– Det er veldig viktig å få landet saken. Det verste er om vi ikke får dobbeltsporet videre forbi Hamar. Kompromissforslaget fra fylkesmannen er interessant. Målet om å nå Lillehammer i 2030, må ligge fast, og det er viktig med planmidler for å nå det målet. Vi må finne noen kompromisser som gjør at vi kommer videre, sier Brustad til HA.

Tilløpet til jernbanediskusjon kom i forbindelse med et forslag fra Hamar Arbeidersamfund vedrørende viktigheten av å få dobbeltspor til Lillehammer i 2030. Ett tilleggsforslag fra Finn Arne Eriksrud ble vedtatt mot tre stemmer, og lyder: Hamar Ap støtter fylkesmannens tilråding av trasé og oppfordrer Hamar kommune til å gripe denne muligheten for å få dobbeltsporet gjennom Hamar inn i ny NTP. Med en mer senket kulvert unngås barrierevirkning mot Mjøsa og Hamarbukta kan opparbeides med vannspeil og park.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.