Men hvem er den skyldige? Både passasjerene på toget fra Røros og de ansatte på stasjonen i Hamar må belage seg på å være i søkelyset. Kan det være tjenestejenta Margit fra Koppang, som ser svett og nervøs ut? Eller kan det være rikmannsdatteren Christiane Sæhlid, som tross sin bakgrunn mangler penger til hestedrosjen?

– Vi tror ikke det kan være Christiane eller Margit. Margit er altfor snill, fastslår Gunhild Sørlie (10) fra Flisa.

mystiske SPOR

Dermed er søskenflokken på tre, som tilbringer en påskedag på Hamar, et steg nærmere synderen. Et mystisk fotspor utenfor en av togvognene kan være en pekepinn videre. Gunhild klør seg i hodet sammen med søsknene Ovidia (11) og Selmer (4).

– Jeg tror det er en mann. Det er ikke mange damer som har så lange bein, undrer Gunhild.

Litt lenger ned på perrongen er også Martea Bjørnstad (8) og mamma Merete Nilssen fra Ridabu på sporet av noe. De har funnet en hårlokk som skal tilhøre tjuvradden. Nå gjelder det å finne ut hvem av passasjerene som har slikt hår. Men det kan også være litt skummelt å være detektiv.

– Mamma ble litt skremt av en dukke i den ene togvogna i stad, forteller Martea.

FLERE MYSTERIER

Men det er ikke bare pengepungen til enkefruen barna kan lete etter på Jernbanemuseet i påsken. Bokstavjakt og gjemte påskeegg pirrer også nysgjerrigheten. Marie Festø-Bjørgen (8) fra Horten er på påskeferie i Stange, og hadde funnet alle bokstavene.

– D var veldig vanskelig å finne. T var også vanskelig, jeg måtte lete gjennom alle vinduene her, forteller hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.