Det er Lions-klubbene Hamar, Storhamar og Vang som står bak det originale lotteriet. Alle ballene som slippes ned Kirkebakken er nummererte og de tilsvarer lodd som Lions-klubbene har solgt i vår og sommer-

Inntektene av loddsalget skal gå til den store folkegaven til kreftsaken som Lions-klubbene har gitt i anledning 100 årsjubileet til Lions. Som tidligere omtalt i HA, skal pengene gå til innkjøp av utstyr til utvidet behandling av føflekkreft ved Hamar sykehus. Kreftforeningen fått også støtte til informasjon om forebygging av kreft.

Lions har tidligere hatt lignende arrangement med såkalte «Andeløp» i Brumunddal og Gjøvik. Men siden Hamar ikke har noen elv i byen, ble det balløp i Kirkebakken i stedet.

De 2.000 ballene skal slippes fra en lasteskuffe på en traktor i Grønnegata, og skal, etter planen, renne i mål i nederste del av Stortorget. Lions håper folk tar med seg loddene sine og møter fram for å skape litt stemning.

Premiene er gavekort og går til dem som har lodd tilsvarer de 14 første ballene som triller i mål. Høyeste premien er 25.000 kroner, neste er 15.000 kroner og så går det gradvis nedover til 1.000 kroner. Premiene blir delt ut umiddelbart etter løpet.

De tre lokale Lionsklubbene vil gjerne takke befolkningen for den gode støtten de får til det frivillige arbeidet de utfører Klubbene er glade for å kunne bidra tilbake med folkegaven til kreftsaken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00