Skiblander er allerede godt i gang med chartersesongen, og hjuldamperen har gjennomført en travel vårsesong med 5.000 reisende. Skiblander er fremdeles et populært turistmål, og markedssjef Eva Stø opplyser at båten har hatt en økning på 20 prosent på chartertrafikken etter fjorårets «Minutt for minutt»-seilas. Tirsdag kastet skipet loss for sesongens første rutetur, og mange var på plass på brygga for å bli med på den første ferden.

– Jeg skal ikke på tur med Skibladner før fredag, men jeg hadde lyst til å se den første turen, sier Hans Terjesen. Arendalitten er på tur i Hamar sammen med sin kone.

– Vi er en gjeng på 50 sjøfolk fra Arendal Sjømandsforening som skal ta hele ruta med Skibladner, men jeg har en kone som bodde i Hamar som ung pike, og dermed dro vi i forvegen, sier Terjesen.

På plass var også Hamar Veterankorps blåsegruppe. De blide musikantene er på plass stort sett hver gang Skibladner skal markeres i byen, og Egil Hersleth forteller at åpningen av rutetur-sesongen har blitt en fast tradisjon.

– Dette er vel femte året på rad, sier han. Blåsegruppen består av 12 musikanter som alle har tilknytning til Hamar Veterankorps.

– Vi har et ønske om å lage litt liv i sentrum, og ettersom vi er såpass få kan vi spille når som helst. Vi kommer tilbake 2. august til Skibladners bursdag, sier Vigdis Berglund.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.