Lionsklubbene i Hamar, Storhamar og Vang kunne denne uka overrekke den siste delen av folkegaven til Kreftforeningen i Hamar. Berit Jevnaker, distriktssjef for Kreftforeningen, er veldig takknemlig for gaven, og ønsker at pengene skal brukes til forebyggende arbeid overfor barn og unge. Siden den største delen av folkegaven, 282.000 kroner er gitt til et nytt føflekkapparat på sykehuset, vil også Kreftforeningen følge opp dette arbeidet.

– Vi er hvert år ute med solpatruljer for å få folk til å bruke solkrem. Folk er blitt flinkere, men det står fortsatt noe igjen. I Hamar har vi et veldig godt samarbeid med HamKam Yngres som blant annet arrangerer Briskebyturneringen, og vi håper vi kan gjøre mer ut av det samarbeider nå i 2018, sa Berit Jevnaker da hun mottok pengene. Det kan være snakk om å gjøre seg mer synlige med T-skjorter med solpatruljen der vi oppfordrer til å bruke solfaktor 15, foldere og kanskje også ha små solkremtuber i lagbagene under turneringen.

Jan Erik Olsen fra Storhamar Lions mente at Lions også kunne stille som frivillige i solpatruljen.

Samarbeidet om folkegaven ble satt i gang i samband med 100 års jubileet til Lions. Lions-klubbene i Hamar og Storhamar vil fortsette med både bakkeløp og kalenderaksjon, men Vang Lions har så mye arbeid med loppemarked og arrangement på Kurud Mølle at de trekker seg ut av dette samarbeidet.

–Iallfall gjelder det det forberedende arbeidet, men det mulig at vi kan bidra med salg av lodd og kalendere, sier Kjell Børresen, leder for Vang Lions club.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.