Lionsklubbene i Hamar, Storhamar og Vang kunne denne uka overrekke den siste delen av folkegaven til Kreftforeningen i Hamar. Berit Jevnaker, distriktssjef for Kreftforeningen, er veldig takknemlig for gaven, og ønsker at pengene skal brukes til forebyggende arbeid overfor barn og unge. Siden den største delen av folkegaven, 282.000 kroner er gitt til et nytt føflekkapparat på sykehuset, vil også Kreftforeningen følge opp dette arbeidet.

– Vi er hvert år ute med solpatruljer for å få folk til å bruke solkrem. Folk er blitt flinkere, men det står fortsatt noe igjen. I Hamar har vi et veldig godt samarbeid med HamKam Yngres som blant annet arrangerer Briskebyturneringen, og vi håper vi kan gjøre mer ut av det samarbeider nå i 2018, sa Berit Jevnaker da hun mottok pengene. Det kan være snakk om å gjøre seg mer synlige med T-skjorter med solpatruljen der vi oppfordrer til å bruke solfaktor 15, foldere og kanskje også ha små solkremtuber i lagbagene under turneringen.

Jan Erik Olsen fra Storhamar Lions mente at Lions også kunne stille som frivillige i solpatruljen.

Samarbeidet om folkegaven ble satt i gang i samband med 100 års jubileet til Lions. Lions-klubbene i Hamar og Storhamar vil fortsette med både bakkeløp og kalenderaksjon, men Vang Lions har så mye arbeid med loppemarked og arrangement på Kurud Mølle at de trekker seg ut av dette samarbeidet.

–Iallfall gjelder det det forberedende arbeidet, men det mulig at vi kan bidra med salg av lodd og kalendere, sier Kjell Børresen, leder for Vang Lions club.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00