• BARDISK: I andre etasje er det rester etter nattklubben Viking, og en sjarmerende bardisk som neppe er bevaringsverdig.

Riksantikvaren fredet i 2007 de gamle spisesalen i jernbanerestauranten. Her finnes det ni veggmalerier med motiver som Domkirkeruinene og Hotell Norge på Høsbjør.

Lokalene har stått tomme siden OL, og forfallet har begynt å sette sitt preg på bygningen i form av murpuss som flasser av.

Serveringssted

Eier ROM Eiendom har besluttet at de skal rehabilitere hele bygningen, og har nå lyst ut etter leietaker både til et serveringssted og kontorer i øvrig del av første etasje samt i andre etasje.

HA møter eiendomssjef Fredrik Mathisen i ROM Eiendom i den historiske bygningen som ble tegnet av jernbanearkitekt Paul Due og oppført i 1897.

Ser til Lillehammer

ROM har tett dialog med kulturminnemyndighetene om hvilke tiltak de kan gjøre i spisesalen.

I dag er rommet malt i gult og rødt, men ROM har planer om mer dempede farger gitt at myndighetene godkjenner det.

– Vi ønsker en serveringsvirksomhet i den gamle spisesalen. Vi vil gjøre rommet åpent og tilgjengelig for allmennheten. På Lillehammer stasjon har de fått til et attraktivt sted på stasjonen hvor det skjer mye. Noe sånt håper vi å få til, sier Mathisen.

Turistkontor?

De har tidligere hatt dialog med Hamar-regionen reiseliv om å legge turistkontoret dit, noe ROM fortsatt er interessert i.

Ved siden av et serveringssted i første etasje vil de innrede med møterom og kontorer i første etasje, samt kontorer i andre etasje. Dersom det er aktører som kan tenke sambruk rundt kontorer og servering, synes ROM det er interessant.

Trasédiskusjon

– Hamar står midt oppe i diskusjonen hvor jernbanen skal gå i framtida. Har dere vurdert risikoen for at jernbanen blir gående et annet sted?

– Vi har diskutert det. Vi fant ut at vi ville gjøre noe med bygget. Vi har en forpliktelse i forhold til fredningsvedtaket, og ønsker å ta bygget i bruk. Dersom traseen skulle bli øst, vil det likevel ta mange år før det settes ut i livet. Vi kan ikke vente så lenge. Dersom traseen blir gående i vest, ligger denne bygningen strategisk til i forhold til en ny skysstasjon, sier Mathisen.

ROM Eiendom har allerede annonsert etter leietakere for henholdsvis serveringsdelen og kontorer. Ambisjonen er å legge ut oppussingen på anbud sent i 2016 eller tidlig i 2017, med anleggsstart i 2017.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00