• Styrer: Bjørn Kløvning.

I bygningen var det fra 1913 barnehjem til det ble barnehage for Hamar sykehus i 1976. Hamar kommune tok over driften i 1985. Når de stenger dørene på fredag, er det etter tilsynsbesøk fra Miljørettet helsevern og manglende godkjenning.

De fleste barna og flesteparten av de ansatte starter i august opp i nye Lundbo barnehage i Furnesvegen.

Styrer ved Sagatun gjennom 17 år, Bjørn Kløvning, blir styrer ved Ingeberg barnehage fra august.

– Det har vært fine år i Sagatun, og det er vemodig at barnehagen legges ned. Det er synd at en så sentrumsnær barnehage legges ned, mener Kløvning.

Sagatun barnehage har gjennom mange år markert seg med musikkgruppen Mini Rockers, som har vært barnehagens 5- og 6-åringer i glad utfoldelse med sang og musikkinstrumenter.

Mini Rockers er nå historie, men Kløvning håper han kan fortsette med musikkopplæring og -formidling i barnehagene i Hamar også i det videre.

Også barna fra Skjønsberg barnehage går nå over til Lundbo, samt Brattbakken som startet i Lundbo i januar.

Hva lokalene etter Sagatun barnehage skal brukes til, er ikke kjent.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.