Signe går i 7. klasse på Storhamar skole, og i år var dette den eneste klassen som meldte seg på den årlige tegnekonkurransen. I Hamar er det Lions club Hamar, Storhamar og Vang som inviterer til konkurransen.Fredag var det høytidelig utdeling av diplomer til alle de 50 elevene i klassen som har deltatt. Og helt til slutt kunne Anne -Marit Bækkevold i Storhamar Lions utrope tegningen til Signe som årets vinner.

– Det var vanskelig å plukke ut en vinner blant alle de fine tegningene, men vi i juryen var enige om at denne burde vinne, sa Bækkevold som har deltatt i juryen sammen med Inge Iversen og bibliotekar på skolen, Tiril Eikeli.

Fred er alltid tema for den internasjonale tegnekonkurransen som arrangeres i samarbeid med FN. I år var undertemaet «Kindness matters», og bak på tegningen skrev Signe Friberg Myre at hun så for seg landene på den ene siden og fred på andre siden. De to er knyttet sammen gjennom vennskap.

12-åringen var veldig glad for å vinne konkurransen og er spent på hvordan det går videre.

– Jeg er veldig glad i å tegne og tegner ganske mye, sier hun.

Nå skal tegningen til Signe videre til distriktskonkurransen som omfatter påmeldte 7.-klassinger i Hedmark, Oppland og Akershus. Vinneren her går til den nasjonale konkurransen, og til slutt skal den norske vinneren til den internasjonale konkurransen. Vinneren får dra til New York sammen med foresatte på den internasjonale barnedagen.

I 2012 kom den lokale vinneren veldig langt i konkurransen. Sofia Venstad vant den nasjonale konkurransen og gikk dermed videre til den internasjonale konkurransen, men der stoppet eventyret.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.