Signe går i 7. klasse på Storhamar skole, og i år var dette den eneste klassen som meldte seg på den årlige tegnekonkurransen. I Hamar er det Lions club Hamar, Storhamar og Vang som inviterer til konkurransen.Fredag var det høytidelig utdeling av diplomer til alle de 50 elevene i klassen som har deltatt. Og helt til slutt kunne Anne -Marit Bækkevold i Storhamar Lions utrope tegningen til Signe som årets vinner.

– Det var vanskelig å plukke ut en vinner blant alle de fine tegningene, men vi i juryen var enige om at denne burde vinne, sa Bækkevold som har deltatt i juryen sammen med Inge Iversen og bibliotekar på skolen, Tiril Eikeli.

Fred er alltid tema for den internasjonale tegnekonkurransen som arrangeres i samarbeid med FN. I år var undertemaet «Kindness matters», og bak på tegningen skrev Signe Friberg Myre at hun så for seg landene på den ene siden og fred på andre siden. De to er knyttet sammen gjennom vennskap.

12-åringen var veldig glad for å vinne konkurransen og er spent på hvordan det går videre.

– Jeg er veldig glad i å tegne og tegner ganske mye, sier hun.

Nå skal tegningen til Signe videre til distriktskonkurransen som omfatter påmeldte 7.-klassinger i Hedmark, Oppland og Akershus. Vinneren her går til den nasjonale konkurransen, og til slutt skal den norske vinneren til den internasjonale konkurransen. Vinneren får dra til New York sammen med foresatte på den internasjonale barnedagen.

I 2012 kom den lokale vinneren veldig langt i konkurransen. Sofia Venstad vant den nasjonale konkurransen og gikk dermed videre til den internasjonale konkurransen, men der stoppet eventyret.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00