HA fikk ikke fatt i Johnsen onsdag grunnet tjenestereise, men det er fylkesmannen selv som skal stå for meklingen, forteller underdirektør Magne Djup i kommunalavdelingen hos Fylkesmannen.

Til meklingen kommer de alle; Jernbaneverket, Riksantikvaren, Fylkesmannen i Hedmark og Hamar kommune.

Tre av dem har lagt ned innsigelser.

Lukkede dører

Djup antar at det blir et tjuetalls personer rundt bordet på meklingen. Selve meklingen vil gå bak lukkede dører.

Etter at Johnsen har innledet, vil partene få ordet for å komme med sin redegjørelse. Deretter blir det eventuelt en diskusjon. Målet er å komme fram til en omforent løsning.

Referatet fra møtet nedtegnes i en meklingsprotokoll, som vil bli offentlig mot slutten av neste uke, etter at partene har godkjent den.

Bli enige?

– Hva tror du om muligheten for å bli enige, Djup?

– Det beror på partene og viljen til å finne løsninger. Det er tunge og viktige problemstillinger, og det er kanskje ikke sannsynlig at man kommer fram til enighet om trasévalget, sier Djup.

I så fall går saken videre til kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Liten sjanse

Fra Hamar kommune stiller ordfører Einar Busterud, rådmann Bjørn Gudbjørgsrud og arealplanlegger Tone Wabakken til meklingen.

Busterud tror sjansen er svært liten for at partene etter torsdagens mekling går ut igjen med et omforent vedtak.

– Det er to store statlige etater som er inne, Jernbaneverket og Riksantikvaren. Jeg tror neppe at de vil gi seg på et lokalt møte. Jeg tror ikke vi vil se så mange bevegelser, kanskje på noen mindre punkter. Konfliktene mellom de store, statlige instansene må nok løses på regjeringsnivå, sier Busterud.

En knapp uke før kommunestyret, leder øst-tilhengerne klart. HAs siste opptelling tilsa at 23 vil stemme for øst, mens 16 vil stemme for vest med kulvert.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.