Hamar kommune kjøpte området fra Hedmark fylkeskommune i 2015.

Tanken var å sikre areal til framtidige kommunale tjenestebygg, uten at det konkret ble sagt verken nytt sykehjem eller barneskole.

Kommunen så på det som en sjelden mulighet til å sikre seg en sentral tomt.

Fikk fratrekk

Markedsverdien på den rundt 20 mål store tomta var 33 millioner kroner.

Fordi fylkeskommunen disponerte eiendommen fram til høsten 2015, kom husleia til fratrekk, og sluttsummen ble på 27,2 millioner kroner.

Nå er riving snarlig forestående. Forfallet har for alvor satt inn på de gamle skolebyggene fra 1955.

Høy utnyttelse

Mulighetsstudien arkitektfirmaet NSW Studio har laget for Hamar kommune, konkluderer med at eiendommen er mest egnet til boligbygging, og da med høy utnyttelse og med stort fokus på miljø.

Arkitektfirmaet mener det er plass til mellom 300 og 400 boliger der.

Uten at det er sagt noe om etasjeantallet, er det tenkelig at det kan bli snakk om fire til seks etasjer.

Formannskapet behandlet saken onsdag, og de ga klarsignal til at kommunen utarbeider en ny reguleringsplan for området hvor boliger blir en stor del. Det skal også vurderes å sette av areal til omsorgsboliger, sosial boligbygging og eventuelt ny tomt til sykehjem.

Ny undergang

Morten Aspeli (Ap) mener det er viktig å ha stort fokus på gode trafikkløsninger, noe ordfører Einar Busterud (BBL) støtter.

– Denne utbyggingen aktualiserer ny fotgjengerundergang i Ringgata, mener Busterud.

Selv om sykehjem er nevnt som et mulig formål på ankerskog-tomta, har arbeidsgruppen som bidro i mulighetsstudien også pekt på andre mulige tomter for et nytt sykehjem.

Der nevnes utvidelse av Parkgården eller Finsalsenteret, utvidelse av Prestrudsenteret på tilstøtende grøntareal eller nybygg på Stavsberg eller Ingeberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.