Siden valget høsten 2015 har Pensjonistpartiet møtt på gruppemøtene til Arbeiderpartiet sammen med SV. De tre partiene har samarbeidet om enkeltsaker og budsjettet.

Leder Viggo Angelsen i Hamar Pensjonistparti forteller at det gjennom noen måneder har vært en prosess som har ført til at Pensjonistpartiet har skiftet side.

Jernbaneuenighet

Angelsen sier at samarbeidet med Arbeiderpartiet generelt har vært godt, og at det kun er én sak som har gjort at Pensjonistpartiet har vendt seg mot flertallskonstellasjonen i kommunestyret.

– Det er jernbanesaken. Jernbanedebatten har vært vanskelig etter 21. desember. Etter at sterke krefter i Ap nærmest begynte å jobbe for trasé vest over natta etter flertallsvedtaket for øst i kommunestyret, har det vært vanskelig. Vi i Pensjonistpartiet stiller oss lojalt bak øst-vedtaket i kommunestyret, sier Angelsen.

Byttet side

Pensjonistpartiet stemte også primært for øst.

Derfor spurte de om å få møte på gruppemøtene i Regnbuealliansen (BBL, Høyre, Venstre, MDG og Senterpartiet), og fikk ja til det. Pensjonistpartiet har møtt på et par-tre gruppemøter med flertallspartiene allerede.

– Vi står på for våre hjertesaker uansett, sier Angelsen.

Pensjonistpartiets eneste kommunestyrerepresentant Borgny Nygaard sier det ikke er noe vondt blod i forhold til Ap.

– Nei, dette har kun med jernbanesaken å gjøre. Vi vil slåss for øst hundre prosent. Samarbeidet med Ap har vært prima. Jeg har bare pent å si om Ap, de har holdt sine løfter til Pensjonistpartiet, sier Nygaard.

Busterud: – Hyggelig

Gruppeleder Grete Solli Hamar Arbeiderparti sier at Pensjonistpartiets sidebytte er helt udramatisk for dem.

– Vi har samarbeidet godt med Nygaard, og det vil vi også gjøre i fortsettelsen. Vi har vært uenige om jernbanesaken, men har samarbeidet veldig godt ellers, sier Solli.

Ordfører Einar Busterud (BBL) sier at Pensjonistpartiet ble godt tatt imot hos dem.

– Det er alltid hyggelig å ha tillit, og hyggelig at Pensjonistpartiet synes de er bedre tjent med å samarbeide med oss. Jeg ser ikke den store dramatikken i dette, sier Busterud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.