Røhnebæk og kompanjong Geir Evensen kjøpte vandrerhjemmet fra Tema Eiendom i 2002, og har senere bygget en solid virksomhet som i dag har 25 ansatte og passerer 17 millioner kroner i omsetning i 2016.

Neste år vil de for første gang runde 30.000 gjestedøgn.

Vandrerhjemmet er en av flere virksomheter som må rives dersom dobbeltspor skal bygges i det østlige alternativet.

Mange arbeidsplasser

Flere andre virksomheter må også rives, som Hamar brannstasjon, Hamar trafikkstasjon og lokalene til Montér, samt Hamar meieri på andre siden av Åkersvikbrua.

Sulland-gruppens lokaler ligger utenfor framtidig stasjonsområde, men blir liggende svært nær.

Røhnebæk har gitt over ansvaret som daglig leder av vandrerhjemmet til Tina Elisenberg, men er selv sterkt inne i den daglige driften.

Han kunne hatt grunn til å se mørkt på at livsverket kan bli jevnet med jorden om få år, men det er ikke noe som ligger for han.

Ulike scenarioer

– Vi ser at det er ulike scenarioer for vår virksomhet, men vi tenker at det gir oss store muligheter uansett utfall, sier Røhnebæk.

Vandrerhjemmet har allerede i noen år nytt godt av stor aktivitet i regionen knyttet til store utbygginger, som for eksempel E6-utbyggingen og andre store byggeprosjekter.

Konsulenter og arbeidere må ha et sted å overnatte når de jobber i vår region.

Vil bygge nytt

Dersom vest blir valgt, forventer Røhnebæk at aktiviteten i regionen forsterker seg knyttet til anleggsarbeidet som vil gi store ringvirkninger.

Hele dobbeltsporutbyggingen mellom Sørli og Brumunddal er beregnet å koste mellom 11 og 13 milliarder kroner, avhengig av trasévalg gjennom Hamar.

– Hva tenker du dersom øst blir valgt?

– Jeg tror da at sjansen er noe større for at dobbeltsporet stanser før Hamar. Når det gjelder vår virksomhet, ønsker vi å flytte og bygge opp noe nytt i forbindelse med overnatting på en ny stasjon dersom øst velges. Uansett utfall av trasédiskusjonen, ser jeg Hamar-regionen som et vekstområde, sier Røhnebæk.

Frykter ikke stillstand

– Frykter du en lengre periode med usikkerhet og stillstand dersom det ikke blir enighet om en trasé?

– Nei, jeg tenker at det må bli avklart ganske fort. Vi kan ikke leve med en slik usikkerhet særlig lenge, sier Røhnebæk.

Han frykter derfor ikke at en periode med båndlegging kan trekke ut, med det mulige resultat at investeringer blir lagt på vent.

Å ligge i en båndleggingssone innebærer at Jernbaneverket skal forespørres dersom det er aktuelt med utbygging og nybygg på en eiendom i sonen. Jernbaneverket vil uttale seg om tiltaket vil være til hinder for jernbaneutbyggingen eller ikke.

Tenker muligheter

Som privatperson har Røhnebæk ingen spesielle meninger om hvor jernbanetraseen bør gå, men blir litt skremt over intensiteten hos en del av debattantene og debattklimaet.

– For vandrerhjemmet er det viktigste å videreføre virksomheten vi har bygget opp og arbeidsplassene her i mange år. Vi vil tenke muligheter uansett utfall, understreker Røhnebæk.

21. desember skal kommunestyret fatte sitt vedtak. Saken havner trolig uansett i kommunaldepartementet, på grunn av alle innsigelsene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.