– Det gjelder å være på rett sted til rett tid, bruke god tid, stoppe opp innimellom. Også gjelder det å ha litt flaks, sier Tor Olav Haukedal, som de siste 10 årene har bodd i Brumunddal.

Nå har han plukket ut 12 motiver og blåst dem opp i 50x70 cm store bilder. I hele januar kan du se «Urkraften i Hedmarks natur» i lokalene i Strandgata i åpningstiden til kreftforeningen. Haukedal holder også åpent førstkommende lørdag.

Det er over 20 år siden han ble hektet på fotografering. Da jobbet han i en fotokjede, men var ofte ute med speilreflekskameraet. Siden startet han et fotostudio på Røa sammen med en kamerat, og da ble det mye familiefotografering. Men da digitalfotograferingen tok over, valgte de å gi seg.

Nå lager Tor Olav Haukedal bildereportasjer for foto- og naturblader. For første gang på over 10 år satser han også på en utstilling av en del av bildene sine.

– Alle motivene her er fra Hedmark. Jeg går mange turer både i Hamar, i Ringsaker og i Stange og finner stadig nye områder med spennende motiver. Det kan være vridde furuer. et spesielt lys, en liten detalj. Det kan blir et flott bilde, sier tor Olav Haukedal.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00