Det er tredjeårselever på idrettsfag på Storhamar videregående skole som tar på seg å organisere og gjennomføre noen aktivitetsdager gjennom året. Denne gangen måtte de 28 elevene virkelig bruke fantasien for å kunne aktivisere 200 elever fra 5.- til 7. klasse.

– Vi hadde tenkt å legge aktivitetene til jordene ved Gubbestua, men det var for lite snø og for hard snø så vi tok ikke sjansen, sier Jacob Spencer Gunasekara.

I stedet ble elevene delt i grupper som fartet mellom fotballbana, isbana bak skolen og friområdet ved siden av skolen. På bana var det mange ulike balleker og stafetter, på isen var det både curling med puck og litt skøyteteknikk for dem som ønsket det. På friområdet var det «Boksen går» da Krøniken var på besøk.

– Det er morsomt at vi kan ha sånne skoledager. De finner på masse vi kan gjøre og det er sånt vi ikke gjør ellers, sier Martine Aracena, Emilie Gullord og Maja Løland Nielsen som akkurat har fullført en hektisk ballstafett. De synes det skulle ha vært enda flere slike dager.

Også lærerne vi snakket med satte pris på aktivitetsdagen:

– Vi er så fornøyd med disse elevene. De hadde friidrettsdag på Børstad i høst, og det var så vellykket, sier Liselott Svensson.

– Det aller fineste er at jeg som lærer kan gå rundt og få tid til å prate med elevene mine på en annen måte. Det er fint!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00