«Helsestasjonen for eldre» og «Friskliv senior» er borte.

– Men det betyr ikke at tilbudene for seniorene er borte, understreker leder for Frisklivssentralen, Heidi Lønrusten Gundersen. Sentralen har nå lagt opp tilbudene for våren, og understreker at flere av tilbudene er tiltenkt seniorer først og fremst, men kan fylles opp med yngre deltakere hvis det er plass.

– Vi har mange gruppetilbud, og vi vil fokusere på det friske. Derfor blir tilbudene lagt opp mer etter behov enn etter alder, sier Heidi Lønrusten Gundersen og Dagrun Stengel Lunde, veileder på Frisklivssentralen. Med på laget er også Susanne Sønderbo, som i tillegg til å være prest og psykolog, også er utdannet mindfulness-instruktør. I slutten av februar starter hun en ny runde med kurset «Bli en glad 60+» for deg som er blitt eller er i ferd med å runde pensjonistalderen.

Sønderbo er også leder for kurset i mindfulness, også det et kurs først og fremst myntet på seniorer. Kurset starter i begynnelsen av februar og har vært veldig populært tidligere.

– Gjennom enkle øvelser lærer deltakerne i være til stede i sitt eget liv, sier Susanne Sønderbo.

Hun leder også samtalegrupper. De er allerede i gang, men tilbudet blir videreført.

I mars gir Dagrun Stengel Lunde deg kurs i hvordan du kan bli røyk- og eller snusfri. Og merk deg datoen 28. mars. Da kan avhengigheten være over!

I tillegg har Frisklivssentralen både matkurs for diabetikere, ungdomskurs, kurs for gravide og tilbud om yoga og avspenning.

– Noen blir henvist til oss via lege, andre tar kontakt direkte. Gjennom samtaler ser vi om noen av tilbudene våre er det riktige for å gi folk en starthjelp til varige endringer, sier Heidi Lønrusten Gundersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.