«Helsestasjonen for eldre» og «Friskliv senior» er borte.

– Men det betyr ikke at tilbudene for seniorene er borte, understreker leder for Frisklivssentralen, Heidi Lønrusten Gundersen. Sentralen har nå lagt opp tilbudene for våren, og understreker at flere av tilbudene er tiltenkt seniorer først og fremst, men kan fylles opp med yngre deltakere hvis det er plass.

– Vi har mange gruppetilbud, og vi vil fokusere på det friske. Derfor blir tilbudene lagt opp mer etter behov enn etter alder, sier Heidi Lønrusten Gundersen og Dagrun Stengel Lunde, veileder på Frisklivssentralen. Med på laget er også Susanne Sønderbo, som i tillegg til å være prest og psykolog, også er utdannet mindfulness-instruktør. I slutten av februar starter hun en ny runde med kurset «Bli en glad 60+» for deg som er blitt eller er i ferd med å runde pensjonistalderen.

Sønderbo er også leder for kurset i mindfulness, også det et kurs først og fremst myntet på seniorer. Kurset starter i begynnelsen av februar og har vært veldig populært tidligere.

– Gjennom enkle øvelser lærer deltakerne i være til stede i sitt eget liv, sier Susanne Sønderbo.

Hun leder også samtalegrupper. De er allerede i gang, men tilbudet blir videreført.

I mars gir Dagrun Stengel Lunde deg kurs i hvordan du kan bli røyk- og eller snusfri. Og merk deg datoen 28. mars. Da kan avhengigheten være over!

I tillegg har Frisklivssentralen både matkurs for diabetikere, ungdomskurs, kurs for gravide og tilbud om yoga og avspenning.

– Noen blir henvist til oss via lege, andre tar kontakt direkte. Gjennom samtaler ser vi om noen av tilbudene våre er det riktige for å gi folk en starthjelp til varige endringer, sier Heidi Lønrusten Gundersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00