Krøniken var med da gymsalen på Lunden skole denne uka var gjort om til innspillingsstudio. Klasse etter klasse var innom og sang inn de 18 sangene som i sommer var med i stykket om 150-årsfeiringen på Lunden skole.

– Kjempemorsomt å være med på, sa tredjetrinnselevene Signe Røe og Alessandra Finstad Larsen.

Mandag er siste innspillingsdag. Da skal Lundens eget musikkorps inn og spille inn det de framførte på forestillingen. Noen av elevene har også vært inne på Studio 19 for å synge sine solonumre.

Men det var en egen stemning i gymsalen da tredjetrinnselevene sang «Gym, gym, gymnastikk». For nå skal det bli ny skole i Øvre Vang, og like etter nyttår rives gymsalen og SFO-lokalene.

– Da blir det mye utegym, men vi er i dialog med Fart for eventuelt å leie lokaler når de nå får ny hall, sier rektor Kjell Ola Brodal.

Han er glad for at sangene fra jubileumsforestillingen blir bevart for ettertiden, og regner med at dette skal bli årets julegave i Øvre Vang. CD-en blir trykket opp i 500 eksemplarer, både med sang og som playback for bruk i skolesammenheng.

150-årsforestillingen på Lunden skole er skrevet av Tor Karseth og handler om elever som har gått der gjennom årene, men også om diskusjonen om da Skramstad skole skulle legges ned til fordel for en ny skole på Lunden. Da var argumentet at Lunden skole skulle ha gymsal. Nå skal altså gymsalen rives – og resten av skolen- rives, mens Skramstad fremdeles står der...

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00