Det bugner av sokker, votter, luer, gensere og jakker til store og små, broderier og trevarer i alle varianter i det lille lokalet i Bekkegata. Da har vi bare tatt med en liten del av alle varene som fyller hyller, stativer og vegger i Salgsbua.

– Vi ønsker oss bedre plass og lokaler med større vinduer slik at vi kan få vist oss fram også for turister og andre som ikke vet hvor de finner oss, sier daglig leder Dagny Busterud.

Tirsdag er det årsmøte for Salgsbua og da skal de første 40 årene markeres. Ett av medlemmene, Astrid Bjørnbakken, har vært med i alle 40 årene.

Ideen til et felles utsalgssted for nevenyttige pensjonister og uføre kom fra Arvid Johansen, leder for sosialstyret på et møte mellom Hamar og Vang, samt flere frivillige organisasjoner. Han fikk med seg Kari Frogner og dermed var Salgsbua for Hamar og Vang i Basarbygningen et faktum. Der holdt de til helt til Basarbygningen skulle pusses opp. – Lokalet vi har nå er mindre, og samtidig har det vært stor økning i antall varer vi får inn. Det er utrolig mange flinke pensjonister og uføre som leverer hit, sier Dagny Busterud.

I boka over leverandører er det 1.100 navn, rundt 800 av dem leverer ganske jevnlig. Salgsbua tar også på seg strikke- og broderioppgaver, og de har i tillegg tatt på seg montering av strikkeplagg.

SE FLERE BILDER PÅ H-A.NO

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.