Det er avslappet og munter stemning i velværerommet til Parkgården sykehjem. Lyset er dempet, avslappende musikk og behagelige lukter setter stemningen. Tirsdagene kommer velværerommet virkelig til sin rett når Parkgården får besøk av tredjeårselever fra hudpleielinja på Storhamar videregående skole. I dag var Gerd Malme og Evelyn Borgen (81) aller først i køen. Mens Evelyn har «fusket i faget» i sin ungdom og prøvd ut tilbudet på Parkgården en gang tidligere, er det altså aller første gang for Gerd.

– Dette var veldig behagelig, ikke dumt å få fikse på seg litt, sier hun, mens Jasmine Thomassen renser huden og legger maske med fuktighetskrem.

På nabobenken har Evelyn ønsket å friske opp fargen på øyebrynene og får god hjelp til det av Mari Eriksen.

Begge jentene synes det har vært lærerikt å ha praksis på Parkgården.

– Vi har praksis på skolen også, men da er det ofte yngre kunder. Her blir det noe helt annet, og det er fint å ha med seg ut i arbeidslivet, sier Jasmine Thomassen. Begge to har bestemt seg for å ta påbygg for å få studiekompetanse, men i tillegg har de fått jobb på spa i Hamar.

Kursvert på Parkgården, Elin Barmoen, får ikke fullrost den partneravtalen de har med Storhamar videregående skole. I tillegg til hudpleierne, omfatter den også helsefagelever.

– De eldre er så fornøyde med det tilbudet de får.

Hver tirsdag er det åtte til ti eldre som får hudpleie eller manikyr, og de eldre setter seg opp på timer og gleder seg til det er deres tur. Utpå våren skal elever på VG2 være på sykehjemmet i praksis i to uker. Da får også ansatte tilbud om hudpleie, mot dekning av produktene, for å fylle opp listene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00