• Åpen: Rundkjøringen i krysset Ringgata/Furnesvegen åpnet fredag 31. august, etter et år med byggearbeid.
    FOTO: Trygve Norum-Lunås

Fredag 31. august ble den nye rundkjøringen i krysset Furnesvegen/Ringgata ved Glasshuset åpnet for trafikk.

Byggearbeidet har pågått siden august i fjor, og Ringgata har vært helt stengt i et drøyt år, mens Furnesvegen har vært delvis åpen som omkjøringsvei.

LES OGSÅ: Nå stenges Ringgata

En halv million i tapte inntekter

Det førte til at mange valgte alternative ruter inn og ut av Hamar sentrum, og for driveren av bensinstasjonen Circle K i Furnesvegen, har det betydd store tapte inntekter.

- I løpet av det siste året har vi ligget rundt 30 prosent under vanlig omsetning. Det er snakk om mellom 500.000 og 600.000 kroner mindre enn normalt, i løpet av året, sier daglig leder Raymond Holmvik ved Circle K i Furnesvegen, som driver bensinstasjonen sammen med kona Inger Svenkerud Ilseng.

Driverne hadde heldigvis spart opp en buffer, som har hjulpet dem til å holde bensinstasjonen gående.

- Uten de oppsparte midlene hadde det nok ikke gått uten å gjøre større kutt. Det er de siste 30 prosentene av omsetningen som gir oss overskudd, så det siste året har vi drevet stasjonen uten overskudd, sier Holmvik.

- Endelig normal drift

Særlig var de siste 10-12 dagene kritiske, da Furnesvegen var stengt på begge sider av bensinstasjonen, og den var helt avskåret for trafikk.

- Det var så å si umulig å komme seg hit. Men vi måtte uansett ha boller og pølser klare, om noen skulle komme. Nå kan vi endelig begynne normal drift igjen. Dette er en gledens dag, sier Holmvik, som håper å trekke kunder tilbake til stasjonen med tilbudskampanjer den første tiden.

- Det tar nok en stund før folk venner seg til trafikkmønsteret, så vi vil minne dem på at vi er her, sier den daglige lederen.

LES OGSÅ: Stenger Furnesvegen i to uker

- Har hatt medlidenhet med beboerne

I tillegg til at det som tidligere var et lyskryss nå har blitt en rundkjøring, har Hias lagt nye vann- og avløpsrør under bakken i Ringgata.

Arbeidet sto en stund i fare for å bli forsinket, men byggeleder Ragnar Helstad i Statens vegvesen skryter av entreprenøren som nå ligger an til å komme i mål før ferdigstillelsesdatoen 30. september 2018.

- Dobloug Entreprenør AS har gjort en god jobb, og satte inn ressursene som krevdes for å ta igjen den tapte tiden. Nå gjenstår kun noe komplimenteringsarbeid, som å sette opp støyvegger, men både Ringgata og Furnesvegen er helt åpnet for trafikk, sier Helstad.

LES OGSÅ: Arbeidet i Ringgata kan bli mer forsinket

Byggelederen vil også takke beboerne i området for tålmodigheten.

- Jeg har hatt stor medlidenhet med dem som bor i området, og som har blitt berørt ved blant annet støy og økt trafikk gjennom sidegater. For deres del, og for trafikantenes del, er det godt at vi snart kan si oss helt ferdige med arbeidet, sier Helstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.