Kreativiteten og arbeidsinnsatsen til de to jentene er det ingenting å si på. Begge to kommer fra gårder i Veldre, og er vant til gårdsarbeid.

–Vi fant på det sjøl. Vi fikk så lyst til å dyrke og selge poteter, og så ville vi gi pengene til en god sak. Det har vært litt snakk om kreft i klassen vår for det er en slektning til en i klassen som er sjuk. Derfor ville vi gi pengene til kreftforeningen, sier Hannah og Agnete. Slik ble Hannahs rosa superpoteter til. Sortene Aksel og Solist, nypoteter dyrka med omsorg og kjærlighet, står det på de fargerike posene.

Men først var det mye arbeid: Faren til Hannah satte av et stykke på jordet på Krogsti, og dermed var de i gang. Og som gode gårdbrukere visste de at de måtte sørge for ferske varer. Derfor tok de ikke opp alle potetene med en gang, men porsjonerte det ut. Noe er blitt solgt på Bondens Marked, litt i Veldre, men på Midt i matfatet i Vikingskipet gikk det skikkelig unna. Plutselig var 450 kilo borte vekk. Litt har de tjent sjøl, men resten, hele 5.416 kroner kunne de overrekke Kreftforeningen i Hamar.

–Så fint at dere valgte oss, sa Anne Sander-Engevold i kreftforeningen da jentene kom med sjekken. Hun er imponert over innsatsen til jentene.

Lurer du på om jentene har fått nok at poteter nå? – Neste år skal vi dyrke enda mer, sier Hannah Hveem Krogstie.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00