Resepsjonsveggen er fylt av 12 bilder, collager i akvating og etsninger, samt xylografier. Hvis du er innom resepsjonen den nærmeste tiden, ta deg tid til å studere bildene nærmere. Her er det detaljer du ikke legger merker til på avstand.

– Ja, her har jeg lekt meg litt, sier Rogier van Grieken, nederlenderen som bor og virker i Ottestad. – Det er viktig at en aldri slutter å leke.

For ser du nøye etter, vil du oppdage at han har kombinert flere motiver i bildene sine. Her finner du for eksempel to bilder fra flisloftet og fra pakkeriet på Klevfos, med motiv fra Roma som bakteppe. Og på et annet bilde, «Hallingdal meets Holland», er bakteppet et nederlandsk lommetørkle med stabbur fra Hallingdal. De andre bildene fra motiver både fra Dubrovnik og fra Plomari på Lesbos.

– Jeg liker å reise og jeg finner ofte inspirasjon til nye bilder når jeg er på tur. Det kan være en blafrende gardin i et knust vindu eller noe jeg ser i en spesiell vinkel. Det setter seg inne i hodet mitt og blir gjerne til et bilde, sier van Grieken.

Det er Kunstbanken som står bak ordningen med utstillingene i fylkeshuset, men det er Hedmark fylkeskommune som gir støtte til ordningen. Utstillingskoordinator i Kunstbanken, Knut Nesheim, opplyser at de hele tiden har interesserte medlemmer som gjerne vil presentere sine bilder. Van Grieken er medlem av Bildende Kunstnere Hedmark.

Han har bak seg en rekke utstillinger både i utlandet og her i Norge, både bildekunst og glasskunst. Det siste halvåret har det blitt lite tid til bilder. Derimot har han brukt månedene til å lage et nytt inngangsparti med blyglassinnfatning på Steinerskolen i Stange.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.