Mandag startet det store arbeidet med å grave opp Ringgata. De neste månedene skal Hias legge nye vann- og avløpsrør.

Bilistene i Hamar har allerede måttet legge om kjøremønsteret etter at Ringgata tidligere i uka ble stengt mellom kryssene Maths Pedersens gate og Stafsbergvegen. Onsdag ettermiddag var en anleggsmaskin i full gang med å fjerne asfaltdekket.

Strekningen vil være stengt helt fram til april. Deretter fortsetter et tilsvarende arbeid med å legge nye vann- og avløpsrør videre nedover Ringgata. Det 20 måneder lange samarbeidsprosjektet mellom Hias og kommunen har en estimert kostnad på 27 millioner kroner.

Parallelt skal Statens vegvesen bygge ny rundkjøring og gangfelt i krysset Ringgata/Furnesvegen. Dette vegprosjektet har en kostnad på 60 millioner, en sum som dekkes av Hedmark fylkeskommune.

Fram til september 2018 vil omkjøring for bilister være skiltet via Furnesvegen, Kirkegata, Grønnegata, Hakabekkvegen og Aluvegen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.