Rett over nyttår starter det store samarbeidsprosjektet mellom vegvesenet, kommunen og Hias. Målet er å gjøre mest mulig arbeid parallelt, slik at man slipper å grave opp området flere ganger.

Fase 1 (merket med blått på kartet) innebærer å legge nye vann- og avløpsrør på strekningen fra krysset Ringgata/Maths Pedersens gate og ned mot gamle Ankerskogen videregående skole.

Arbeidet vil pågå fra begynnelsen av januar til midten av april. I dette tidsrommet vil Ringgata være stengt mellom Maths Pedersens gate og den gamle yrkesskolen. Omkjøring blir skiltet via Nordahl Griegs gate og Nic Hellands gate. Gang- og sykkelvegen vil være åpen som normalt gjennom hele anleggsperioden.

– Rørnettet er fra 1954 og modent for utskiftning. Vi legger nye rør nå som det likevel skal graves. Dette er god planlegging, sier prosjektleder Håvard Haugseth i Hias.

Bygger rundkjøring fra mai

I mai starter fase 2 (merket med grønt), som innebærer å legge rør fra Tigern og opp til krysset Ringgata/Furnesvegen. Samtidig skal vegvesenet begynne å bygge rundkjøring som erstatter dagens lyskryss. I denne perioden vil Ringgata bli stengt mellom Solvangvegen og Furnesvegen.

Trafikken i Furnesvegen vil likevel gå som normalt gjennom nesten hele anleggsperioden, da vegvesenet river to hus og leder trafikken innom en liten omkjøring rett nord for dagens lyskryss. I forbindelse med omlegging av ledningsnettet vil Furnesvegen bli helt stengt i korte perioder.

Arbeidet med fase 2 skal være fullført i oktober 2017.

Største jobben til slutt

Fase 3 (merket med gult) innebærer å legge rør fra den gamle yrkesskolen og ned til krysset Ringgata/Furnesvegen. Samtidig skal vegvesenet fullføre både rundkjøring, gang- og sykkelveg. Ringgata skal også senkes med flere meter ned mot krysset, samtidig som det skal bygges støttemurer og støyskjerming.

Arbeidet med fase 3 vil pågå fra oktober 2017 og fram til hele prosjektet er ferdig i september 2018.

Vegvesenets byggeleder Trond Olsen sier alle som bor langs den berørte strekningen vil ha tilgang til eiendommene sine. Olsen tror ikke det blir kaos i trafikken.

– Nei, det er derfor vi planlegger så nøye som vi gjør. Folk vil finne skiltet omkjøring og lage nye kjøremønstre, sier han.

Vegvesenet oppfordrer bilister til å velge andre innfartsveger, for eksempel Vangsvegen. Folk oppfordres også til å gå eller sykle.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.