For to år siden sto Hamar-regionen Reiseliv i dype økonomiske problemer. Det felles destinasjonsselskapet for reiselivet på Hedmarken slet med svak grunnfinansiering i forhold til ønsket aktivitetsnivå.

Kommunene på Hedmarken sa ja til å øke sitt bidrag fra 18,65 kroner per innbygger til 28 kroner per innbygger, men krevde samtidig at reiselivsnæringen økte sitt bidrag.

Økte kontingenter

Det har skjedd ved at serviceavgiften (medlemskontingenten) som medlemsbedrifter og attraksjoner betaler til selskapet, er mye økt.

For eksempel betaler det som kalles et «fyrtårn» i reiselivssammenheng heretter 40.000 kroner i året til Hamar-regionen Reiseliv.

Et serveringssted har fått økt sin avgift fra 5.000 kroner til 15.000 kroner på to år.

Diskusjon

Rett før påske hadde Hamar-regionen Reiseliv ordinært årsmøte, som foregikk stille og rolig. Det betyr ikke at det ikke har vært motstand mot økte avgifter. Det ble gjennomført et ekstraordinært årsmøte 18. januar, hvor avgiftsmodellen ble diskutert.

– Endringen i avgiftsmodell ble tilrådd av det ekstraordinære årsmøtet, opplyser daglig leder Merethe Sandum.

10 utmeldinger

Sandum opplyser at rundt 10 medlemsbedrifter har meldt seg ut i det senere, både i protest mot kontingentøkningen og av naturlige årsaker.

– Vi var forberedt på at dette kunne skje. Kommunene har gått tungt inn, og det er naturlig at de stiller krav tilbake. Hamar-regionen Reiseliv har økt sin bevissthet på hva medlemmene får igjen for sitt medlemskap. Vi oppfatter at det er en positiv stemning blant reiselivet, og at vi har tillit. Det er avgjørende å sikre en bærekraftig økonomi, sier Sandum.

Sosiale medier

Regnskapet for 2016 viser et overskudd på 275.000 kroner, mot et underskudd på 275.000 kroner i 2015. Ambisjonen er å øke medlemstallet til 100 i 2017.

Ifølge handlingsplanen for 2017, satses det sterkt på økt synlighet i sosiale medier. Fredrik Garshol er engasjert i halv stilling som ansvarlig for sosiale medier.

Det jobbes med å lage en folkefest rundt Mjøsa som skal vises for TV-seere landet rundt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.