– Nå er det rent og ordentlig her. Vi er veldig glade for at vi kunne reåpne torsdag. Det er viktig for kundene – og for oss fordi flere som jobber har sliter med å få andre jobber på grunn av språket.

Det sier Tho Tran til HA.

For en uke siden stilte han opp i HA – i motsetning til de fleste som får spisestedet stengt av Mattilsynet – og sa at han forsto stengingen og Mattilsynets oppgave.

Ryddet etter forrige eier

Mye av det One Piece Sushi – som først og fremst er et sted for hentemat (take away) og bare har tre-fire bord – fikk pålegg om å utbedre var ifølge Tran ting etter den forrige eieren.

Mattilsynet slo fast at private eiendeler og noe eldre kokkeutstyr på kjøkkenet – kunne utgjøre en fare for maten.

– Alt dette har vi ryddet opp i. Vi har også byttet ut redskap i tre med stål. Nå er det i orden her, sier Tran og viser fram et skinnende blankt kjøkken med tellekanter på det meste.

Vil gi jobb til flere

Han er utdannet innen IT/elektronikk, men fikk lyst til å jobbe med sushi etter å ha prøvd seg i bransjen både før og etter militærtjenesten.

Hans mor har jobbet med sushi og som kokk i om lag ti år. Tho Tran overtok det etablerte sushistedet med mange stamkunder for drøyt ett år siden.

– Mye av drivkraften vår er å gi jobb til folk i familien og andre vi kjenner. Det er slett ikke lett å få jobb i Hamar-området når man snakker dårlig norsk. Nå gir vi jobb til en håndfull personer også utenom familien, sier Tran.

Flukten til Brumunddal

Selv kom han til Brumunddal to år gammel. Da hadde faren bodd der en kort periode. Mora, som sammen med faren flyktet fra Vietnam til Thailand noen år før dette, har en dramatisk historie.

– Jeg husker fortsatt flukten med båt fra Vietnam til Thailand der vi ble plassert i flyktningleir. Under flukten på havet var det store bølger. Jeg trodde at jeg skulle dø, sier Lan Tran til HA.

– Hvordan var det å komme til Brumunddal for 20 år siden?

– Vi har det bra i Brumunddal, men det var litt vanskelig i starten. Nå vi lage god mat som folk liker, sier mor Tran og legger til:

– Derfor var det trist at vi måtte stenge. Nå er det godt å jobbe igjen. Og kundene er positive.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.