– Jeg begynte som lærling på Sanitær som 16-åring, og siden har jeg holdt på, sier Ragnar Thorvaldsen, som de siste 27 årene har drevet Ragnars drop in i Skolegata. Før det drev han Ragnars Klippotek i Brumunddal i 13 år.

Kjent kunde

Den første som droppet inn på tirsdag var Odd Alvstad som har kjent Ragnar siden oppveksten i Furnes. Han har vært fast drop-in-kunde de siste 15 årene og skjønner ikke helt hvordan det skal gå med hårklippen når Ragnar gir seg ved nyttår. Kanskje er han like bekymret over hvordan han skal kunne klare å holde seg oppdatert om det meste, for ikke å snakke om hvem han skal løse verdensproblemene sammen med.

– Ja, her har vi diskutert mye rart, og vi er alltid innom situasjonen for HamKam, sier Ragnar, mens han avslutter hårklippen.

– Og tenk om de bare hadde gjort som vi sa, sier Odd Alvstad og gliser godt.

Billig klipp

For 50 år siden kostet herrehårklippen 8,10 kroner.

– Og da var mesteren redd for å legge på 40 øre, forteller Ragnar. I dag tar han 300 kroner for en herreklipp, og 250 kroner for en pensjonsklipp, men Odd, som første kunde, får jubileumsrabatt denne dagen!

På bordet inne i salongen har han lagt fram 8,10 kroner, klipperemedier fra mange år tilbake og et bilde av en ung frisørlærling. Men det var tøffe tak, minnes han:

– Jeg bodde på hybel i Hamar til 100 kroner måneden og hadde 90 kroner i lønn i uka. Det var nesten ikke så det var mulig å klare seg.

Men 1. januar synes Ragnar Thorvaldsen det er på tide å gi seg. Men det er store sjanser for at det fortsatt blir drop-in herrefrisør på hjørnet i Skolegata.

– Jeg har vært i kontakt med en frisør som gjerne vil ta over og som har litt sans for hvordan jeg har innredet frisørsalongen her, sier Ragnar, og innrømmer at han har noen ønsker om at salongen skal bestå stort sett som nå, med plassbygd inventar, som drop-in og med forholdsvis lave priser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.