Alle som kjenner de fantasifulle bøkene til Jo Nesbø, vet godt hva vi snakker om når vi forteller om Månekamelonen, den varmblodige kastanjegnageren, neshornfrosken, trøndersk springskalle, elefantsneglen og alle de andre utrolige dyrene som går igjen i bøkene om Doktor Proktor.

LYDBOK

Torsdag ble utstillingen åpnet i galleriet, og denne dagen fikk Doktor Proktor ekstra liv gjennom skuespiller Ivar Nergaard. Han har lest inn alle bøkene om Doktor Proktor på lydbøker, og leste utdrag, med raper og det hele, for 4.- og 5.-klassingene på Greveløkka skole som var invitert til åpningen.

Mellom opplesningene tok Doktor Proktor med seg elevene rundt til de ulike dyrene sin og presenterte dem – slik bare Doktor Proktor kan. De fæle dyrene framkalte både latter og gys.

– Jeg har lest flere av bøkene om Doktor Proktor, men jeg tror jeg kommer til å få mareritt i natt når jeg har sett dyrene, sa Synne fra Greveløkka.

400.000 besøkende

Med på åpningen var også Kristin Günther, kunstner og den som nå har fulgt utstillingen på 12–15 steder i Norge, samt flere steder i Sverige og Danmark. Hun står selv bak tre av dyrene, men de var tre kunstnere som laget utstillingen på to måneder i forbindelse med den første boka om Doktor Proktor. Det var meningen at den skulle stå på Naturhistorisk museum i to måneder, men nå har den vært på farten i flere år.

– Det er et styr å få den med seg, men veldig morsomt å se hvor godt den blir mottatt, sier Kristin Günther, som antar at utstillingen nå er sett av 400.000 barn og voksne.

Utstillingen er åpen i åpningstiden til biblioteket, og den står til og med 4. november. 1. november kommer Di Derre og Jo Nesbø til Hamar og da vil han besøke utstillingen.

Vil du ha deg en god latter, enten du er liten eller stor, så ser du denne utstillingen!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.