• Trener: Mirko Borna Nižic (25).

– Det gjelder å starte tidlig. Jeg begynte å spille da jeg var fem år, sier Mirko Borna Nižić, som i dag spiller i Sveriges eliteserie.

25-åringen fra Bosnia-Hercegovina var med på aldersbestemte landslag og kan skryte av å ha trent med den kroatiske tennisstjernen Marin Čilić.

Nižić ble ansatt som trener i HIL Tennis i desember, og vil nå dele sin kunnskap på Hamar.

– Det er noen talenter i HIL, men de er fortsatt unge. For å bli god må man trene jevnt. Man må elske spillet, sier Nižić.

Nettopp de yngste spillerne står i fokus på gratiskursene for 5- og 6-åringer, som holdes på onsdager klokken 18–19.

Her får Nižić, som fortsatt er i startgropen når det gjelder norskkunnskaper, hjelp av assistenttrener Torger Olsen (21), som studerer idrett ved Høgskolen i Innlandet i Elverum.

– Det blir fokus på å ha det gøy, med mye lek og spill, sier Olsen, som på onsdag endte opp som privattrener for Vilje Marie Fagerli (8) – den eneste oppmøtte til årets første kurs, hvor det til vanlig er flere barn.

– Det er moro! Særlig når jeg treffer ballen, sier Vilje Marie.

Hennes bestefar Arne Johnsen har tidligere vært engasjert i tennismiljøer, og mener det er avgjørende at de yngste får en mulighet til å teste sporten.

– Det er veldig bra at de har et gratistilbud, så ungene får prøve seg. Det kan jo også gi økt rekruttering, sier Johnsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00