• Trener: Mirko Borna Nižic (25).
    Foto: Trygve Norum-Lunås

– Det gjelder å starte tidlig. Jeg begynte å spille da jeg var fem år, sier Mirko Borna Nižić, som i dag spiller i Sveriges eliteserie.

25-åringen fra Bosnia-Hercegovina var med på aldersbestemte landslag og kan skryte av å ha trent med den kroatiske tennisstjernen Marin Čilić.

Nižić ble ansatt som trener i HIL Tennis i desember, og ser nå fram til å dele sin kunnskap med tennismiljøet på Hamar.

– Det er noen talenter i HIL, men de er fortsatt unge. For å bli god må man trene jevnt. Man må elske spillet, sier Nižić.

Gratiskurs for barn

Nettopp de yngste spillerne står i fokus på gratiskursene for 5- og 6-åringer, som holdes på onsdager klokken 18–19 i Ankerskogen.

Her får Nižić, som fortsatt er i startgropen når det gjelder norskkunnskaper, hjelp av assistenttrener Torger Olsen (21), som studerer idrett ved Høgskolen i Innlandet i Elverum.

– Det blir fokus på å ha det gøy, med mye lek og spill, sier Olsen, som på onsdag endte opp som privattrener for Vilje Marie Fagerli (8) – den eneste oppmøtte til årets første kurs, hvor det til vanlig er flere barn.

– Det er moro! Særlig når jeg treffer ballen, sier Vilje Marie.

Hennes bestefar Arne Johnsen har tidligere vært engasjert i tennismiljøer, og mener det er avgjørende at de yngste får en mulighet til å teste sporten.

– Det er veldig bra at de har et gratistilbud, så ungene får prøve seg. Det kan jo også gi økt rekruttering, sier Johnsen. 

LES OGSÅ: HIL Turn får én million kroner til ny turnhall

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.