Eiendomsselskapet sitter med flere større eiendommer i Hamar sentrum.

Sanderud er positiv til handlingsplanen for sentrum som rådmann Bjørn Gudbjørgsrud la fram for en uke siden, og formannskapet sa seg positive til onsdag.

Planen inneholder alt fra gratis korttidsparkering, opprusting av Østre torg, prioritert byggesaksbehandling og økt fokus på kunst og kultur i sentrum.

Bilfri Strandgate?

Formannskapet var onsdag overveiende positive til tiltakene.

Ordfører Einar Busterud (BBL) lanserte i tillegg et forslag om å stenge Strandgata for biltrafikk på lørdager.

Fra gårdeierne har mottakelsen av «sentrumspakken» vært god, og administrerende direktør Tron Sanderud i Utstillingsplassen Eiendom er ikke noe unntak.

Ny sentrumsplan

Han tror den skisserte satsingen er både riktig og nødvendig.

Vel så viktig tror han en ny sentrumsplan blir. Når kommunen har fått ferdig ny kommuneplan, vil de gå i gang med å lage en ny plan for sentrum. Sentrale temaer der blir etasjehøyder og hvilke bygninger som skal vernes.

– Vi mener det må «ryddes» i kommunens SEFRAK-register, sier Sanderud.

Dette registeret har en oversikt over verneverdi på bygninger. Registeret har betydning når det gjelder hvilke bygninger som kan rives eller utvikles, og på hvilken måte.

Kjøpte bygård

I tillegg vil etasjehøyder bli et tema. I dag er regelen i sentrum fire etasjer pluss eventuelt en inntrukket femte etasje.

– Det må også ses på parkeringskrav for boliger i sentrum. Så lenge boligene ligger nært kollektivknutepunkt, må det lempes på dem, mener Sanderud.

Utstillingsplassen Eiendom har for øvrig nettopp kjøpt det gamle DNB-bygget i Strandgata. Etter at banken flyttet til CC Hamar, lyktes ikke den forrige gårdeieren å få leid ut tilstrekkelig med areal og gikk konkurs.

I bygget er det nesten 5.000 kvadratmeter med kontorlokaler.

Styreleder Live Giset i Hamar Sentrum AS er også glad for kommunens sentrumssatsing.

– Veldig bra. Vi må fort få landet gratisparkering, og det er viktig at kommunen og næringen i samarbeid finner ut hva som er mest hensiktsmessig. Det er viktig å få like vilkår som kjøpesentrene, sier Giset.

Sentrumsaktørene ønsker også få økt stilling til sentrumskoordinatoren som ble tilsatt på nyåret.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.