Hamar kommune er i ferd med å lage en ny kommuneplan som skal gå fram til 2030.

Les også: Mener Hamar har havnet i bakleksa

I det første utkastet til langsiktig arealstrategi som legges fram for formannskapet onsdag, heter det at «Kommunen skal legge til rette for moderat utbygging i Klukhagan, Furuberget og Frøbergsberget».

For Klukhagans del har Boligpartner inngått et samarbeid med grunneieren og foreslått bygging av nye boliger i randsonen mot Mæhlumsløkka samt et mindre område mot Stafsbergvegen.

Ønsker vekst

Forslaget fra rådmannen må ses i lys av ønsket om vekst og utvikling i Hamar, og ambisjonen om å bygge 200 til 250 nye boenheter per år for å sikret ønsket befolkningsvekst.

Les rådmannens kronikk om den framtidige veksten i Hamar

Dette skal skje i en kommune hvor det er knapphet på areal, og nabokommunene har sagt nei til sammenslåing.

Å åpne for en moderat utbygging av sentrale friområder, er politisk kontroversielt.

Tommel ned

Katrine Aalstad i Miljøpartiet De Grønne (MDG) vil reservere seg fra å bygge ned deler av de tre friområdene.

– I Hamar har vi i utgangspunktet lite friområder i mange av byens boligområder, sier Aalstad.

MDG mener at fortetting i dagens sentrum i større grad må møte behovet for nye boliger.

Aalstad mener det er mangel på retning og konsekvens i arealstrategien. På den ene siden foreslås det at Hamar skal bli femminutters byen med økt fokus på gange og sykling, og på den andre siden foreslås det å åpne for nedbygging av Vien gård (se undersak).

– Jeg kjenner rett og slett ikke igjen dokumentet i forhold til den prosessen som har vært underveis, sier Aalstad, som er leder i arbeidsgruppa for kommuneplanen.

Gruppeleder Grete Solli i Hamar Arbeiderparti er heller ikke klar til å si ja til boligbygging i de aktuelle friområdene.

– Dette er vi imot, sier Solli.

Gruppeleder Jane Meyer i Hamar Høyre vil ikke kommentere saken før de har diskutert den på sitt gruppemøte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.