– Det er jo så mange strikkekafeer rundt omkring. Kanskje vi skulle lage en spikkekafé i stedet. Det var verdt å prøve, sa Elise Kristensen, arrangementsansvarlig på biblioteket i Hamar.

LES OGSÅ: Fra bokprat til plater

Hun er veldig fornøyd med oppslutningen. Til tross for lett duskregn, var det vel 20 barn og like mange voksne som møtte fram. Spikkesjefen sjøl, Arild Larsen, husflidskonsulent i Hedmark, hadde med seg kniver, emner til mange spikkeprosjekter – og plaster. Han startet spikkekafeen med litt basis spikketips for å unngå skader, men så var både små og store i full gang.

Larsen hadde med seg eksempler på smørkniver, skjeer, knagger, armbånd og ringspill, og spesielt ringspillene ble veldig populære.

– Et kjempefint tiltak, og så fint at det er utendørs, sa Stine Solvang, som var minst like ivrig på spikkingen som barna hun hadde med seg.

Sondre Flåt Birkeland (8), Aleksander Arnseth (8) og Wilmer Johan Maurud Torgersen (9) hadde tatt turen ned fra Ingeberg, og hadde allerede spikket ferdig ringspill og var i full gang med å teste det ut da krøniken var på besøk.

– Se, vi får det til, nesten iallfall, sier de og ler godt.

Skikkelig kafé ble det da biblioteksjef Per Olav Sanner kom med boller, saft og kaffe til alle frammøtte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.