I skogen summer det av stemmer og aktivitet. I hælene på lærer Knut Monssen fra Hamar naturskole går en gjeng nysgjerrige førsteklassinger og jakter etter dyrebæsj.

Dagens tema er spor og sportegn. Førsteklassingene har kun en femminutters spasertur fra skolen til skogen.

Variert boligtilbud

Hamar kommune er i ferd med å lage en ny kommuneplan. Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud har spilt ut muligheten for å åpne for en moderat utbygging av både Furuberget, Frøbergsberget og Klukhagan.

Dette er populære friluftsområder i kort avstand fra store boligområder.

I disse områdene har det kommet forslag fra grunneiere om å omdisponere områder i randsonen av friområdene til boligtomter.

Rådmannens begrunnelse er at Hamar mangler byggeområder, og at det trengs et variert boligtilbud for å nå målet om befolkningsvekst.

HER kan du møte grunneieren som fortalte HA om sine ønsker om å bygge boliger i Furuberget.

Har uteskole

Lærer Helen Aalstad ved Prestrud skole sier at de bruker Furuberget jevnlig i undervisningen.

– Vi synes vi er heldig som har skogen så nærme, og vi bruker skogen mye. På første og andretrinn har vi uteskole en dag i uka. Da tar vi med skolen ut, ungene leker og klatrer i trær, vi tenner bål og spiser maten ute, sier Aalstad.

Grønne lunger

På veg oppover Furuberget i raske kliv møter vi også Bjarne Volle denne formiddagen. Han går i Furuberget en times tid hver dag for å holde helsa ved like. Forslaget om å åpne for moderat utbygging, er han negativ til.

– Jeg synes det er synd med alle grønne lunger som blir spist opp av bebyggelse. Jeg forstår at byer trenger flere byggeområder, men hvorfor skal man ødelegge livet til folk, sier Volle.

Glad for debatt

Den ivrige turgåeren får støtte av Hamars politikere. Formannskapet diskuterte saken onsdag, og de av politikerne som ikke allerede hadde tatt avstand til utspillet, gjorde det da.

– Det er prisverdig med forslag som skaper debatt, men de fleste tenker at det er vanskelig å gå på Furuberget, sier varaordfører Knut Fangberget (H).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.