Busterud har forsøkt flere ganger i sine forrige ordførerperioder å få besøke Khan Younis, Hamars palestinske vennskapsby, uten at det har vært mulig å få til enten av sikkerhetsmessige hensyn eller fordi han ikke har fått reise inn.

Denne gangen ble et besøk i Khan Younis aktualisert av at ordføreren ble invitert til å delta under feiringen av Khan Younis’ kommunes 100-årsjubileum 1. og 2. mai. Men det lot seg ikke ordne med innreisetillatelse på så kort varsel.

– Vi driver og planlegger et besøk nå, i slutten av juni. Det er Israel som setter rammene, fordi de kontrollerer alle som vil reise inn, sier Busterud.

Det er snakk om å sende en liten delegasjon. Busterud sier det er aktuelt å ta med lederen i vennskapsbyforeningen, men at det får man komme tilbake til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.