Arrangør er Hamarregionen Utvikling, og ambisjonen er å trekke konferansedeltakere fra hele norden.

Virtual Reality (VR), eller virtuell virkelighet på norsk, er datateknologi som lar brukeren påvirke og bli påvirket av et dataskapt miljø som skal etterligne en virkelighet. Det er stort potensial for teknologien innen undervisning, helse og spill.

Selskapet EON Reality Inc., som er i ferd med å etablere seg i Hamar, er verdensledende på utvikling av programvare og innhold innen VR.

To temaer står i fokus på konferansen; helse og læring.

– Vi jobber nå med å spikre programmet, og vi merker interesse for konferansen på tvers av bransjer allerede, sier Håvard Røste, som er prosjektleder for konferansen i Hamarregionen Utvikling.

Konferansen retter seg mot næringsliv og utdanningsinstitusjoner, og er også åpen for studenter.

– Vi håper at Nordic VR Forum blir en årlig happening. Konferansen er også en del av en større satsing på å bygge nettverk blant bedrifter. Vi håper på mellom 200 og 400 deltakere, og ikke bare fra Norge, men hele Norden, sier daglig leder i Hamarregionen Utvikling Eli A. Bryhni.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.