Hamars Culturelle Ølvenner har tatt et års pause fra ølfestivalen som vanligvis arrangeres første helga i juni. Årsaken er at arrangementet kolliderer med NM i sprintorientering.

Men fest- og ølglade kan likevel få noe å glede seg over, ettersom selskapet Eventlaget planlegger å arrangere oktoberfest på Stortorget 6. og 7. oktober.

Nyetablert selskap

Ordet oktoberfest gir assosiasjoner til ølfestival. Den desidert største arrangeres hver høst på den store messeplassen Theresienwiese i München.

Eventlaget er et nyetablert arrangementsselskap som de fire mennene Kjetil Wold, Espen Bjørkheim, Espen Solheim Røhne og Thomas Mølstad står bak. Ambisjonen er å lage mer aktivitet i Hamar-regionen, og øke attraktiviteten til området.

Konsertscene

I søknaden om skjenkebevilling omtales arrangementet som en festival/folkearrangement i et lukket område på Stortorget.

Det lukkede området avgrenses naturlig av en serveringshall bygget av cirka 20 lavvoer. Hallen skal ha en kapasitet på mellom 800 og 1.000 mennesker. Det skal også bygges en konsertscene.

Totalt anslås det et besøk på 3.000 mennesker på de to dagene. Daglig leder Espen Bjørkheim i Eventlaget skal være styrer for skjenkebevillingen, med Thomas Mølstad som stedfortreder.

Mange søknader

Arrangøren har også varslet Hedmarken brannvesen om arrangementet, og redegjort for hvordan de tenker at brannsikkerheten skal ivaretas.

De har søkt politiet om tillatelse til å arrangere festivalen på offentlig sted. Arrangementet skal vare fra 15 til 01.30 på fredag, og 13 til 01.30 på lørdag.

De vil overholde den generelle bestemmelsen om støy, spesielt etter klokken 23, ifølge søknaden.

Ta del i arrangementet

Torget for øvrig skal ikke stenges av, og alle serveringssteder rundt torget vil fungere som normalt.

Eventlaget oppfordrer alle serveringssteder i byen til å ta del i arrangementet på sine måter, heter det i søknaden.

Arrangøren er i ferd med å sende ut nabovarsler.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.