• REKKEHUS: Ø. M. Fjeld ønsker å bygge boliger som vil se omtrent slik ut. Illustrasjon: TAG Arkitekter

I januar kjøpte selskapet Ø. M. Fjeld Utvikling eiendommen Strandvegen 131 på Martodden, like ved Jernbanemuseet.

Selskapet ønsker nå å rive dagens gamle bebyggelse og erstatte den med 29 moderne rekkehus.

– Dette er en av Hamars mest attraktive beliggenheter, sier prosjektleder Espen T. Reitehaug hos Ø. M. Fjeld.

Prosjektet, som har fått navnet Strandvegen Hage, er tegnet av arkitektkontoret Tag Arkitekter i Oslo.

Boligene er planlagt bygd med størrelser som varierer mellom 100 og 160 kvadratmeter. I tillegg er det tegnet inn en felles parkeringskjeller under bakkenivå.

– Boligene vil passe for en bred målgruppe, både for barnefamilier og de som ønsker en moderne og effektiv bolig, men som ikke ønsker å bo i en blokkleilighet, sier Reitehaug.

Prosjektet er ennå i startfasen, og nå er det opp til Hamar kommune å godkjenne planene før man kan stikke spaden i jorda.

Hvis alt går etter planen, håper Reitehaug å være i gang med salget allerede neste år.

– Byggestart kan tidligst skje i 2018, men trolig blir det først i 2019, avslutter han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.