Aud Lillehagen er nok ikke alene om å føle at en må henge med i datahverdagen. Pensjonistforbundet Hedmark reiser nå fylket rundt for å bringe pensjonistene inn på den digitale banen. Nå har de holdt nær 40 kurs, hver på 20 timer.

– Og kursplanen vår er fullpakket helt fram til nyttår, forteller Finn Åge Løvlien og Hannah Aaraas som deler på å lære bort datakunnskaper. De har sjøl utarbeidet et eget hefte som viser praktisk bruk av iPad, men de kurser også i bruk av Pc og iPhone.

Denne uka var det avslutningsdag for kurs på Høyvang, og det er faktisk det eneste kurset de har holdt i Hamar så langt. Foruten ett kurs i Moelv, er det aller størst interesse i Østerdalen og i sørfylket.

– De eldre er veldig ivrig på å lære og de gjør leksene sine, sier Hannah Aaraas mens deltakerne på dette kurset prøver å finne fram på sidene til skatteetaten og andre nyttige sider.

Aud Lillehagen har hatt sin iPad i tre år og kan det mest grunnleggende. Men hun synes likevel det er nyttig med kurs. Nå har hun fått med mannen sin og han åpnet iPaden for første gang. – Det er vanskelig å begynne med noe sånt når en er 70, men en må bare følge med i tiden, konstaterer Kåre Lillehagen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00