– Joda, vi er fornøyd. Vi har hentet inn mer enn minstekravet. Like før helga kom en finsk investor og sa han ville satse nesten 50.000 kroner på oss!

Det sier Karstein Lien, opprinnelig fra Hamar, til HA.

Gjennom Hamar-selskapet Kvizt AS er han sammen med medgründeren største eier i Drammen-selskapet Turleneck AS. Fra sitt kontor i Oslo har duoen bak selskapet utviklet og solgt inn en spesiell «strømpe» som skal hindre krøll på ledningene til høretelefonene mange bruker.

Lærte å sy på hamar

HA har tidligere hatt en stor reportasje på hamarsingen og selskapet som i fjor ble kåret til landets beste på folkefinansiering (crowdfunding).

Sammen med en studiekamerat fra NTNU i Trondheim utviklet Lien «strømpen» som hindrer at øreproppledningene krøller seg så fælt at det blir irritasjon.

Lien fortalte HA at han klarte å få til en forlengbar «strømpe» takket være morens opplæring i søm hjemme på Hamar.

Produktet døpte de turtleneck (skilpaddehals).

FOLKEFINANSIERING I USA

Duoens finansiering vakte oppsikt og ga hederlig omtale.

I september 2015 benyttet de to gründerne en amerikanske plattform for folkefinansiering som heter Kickstarter:

– Feedbacken og oppmerksomheten vi fikk i den folkefinansieringskampanjen førte til at vi kort tid etter satset det vi kunne på Turtleneck. Kampanjen hjalp oss å selge produkter for 144.000 kroner på en måned. Vi måtte faktisk begynne å roe ned kampanjen halvveis fordi vi ikke ville havne i en situasjon hvor vi fikk for mange forpliktelser til levering enn det vi viste vi kunne klare å betjene, sier Lien.

FOLKEFINANSIERNG I EUROPA

Gjennom en ny runde med folkefinansiering – som fortsatt pågår – har Turtlenect-gründerne nå hentet inn 320.000 kroner.

– Noe er fra familie og venner, men vi har også appellert til ukjente mennesker som har funnet oss på invesdor.com. 22 av de 25 investorene som har tegnet seg nå er nye medeiere. Det er litt spennende med ukjente investorer fra Østerrike, England og Finland. Målet er å få inn cirka 50 nye medeiere ved endt kampanje. Vi har rundet minstemålet på 255.000 kroner. Det er viktig for det er påkrevd for at investeringen skal realiseres. Selv om vi vet at emisjonen med dette går gjennom, så fortsetter vi 25 dager til, sier Lien og legger til:

– Vi er godt fornøyd også fordi aksjebasert folkefinansiering er ganske nytt i Norge. Vi har satt taket på 1,5 millioner kroner.....

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.