– Joda, vi er fornøyd. Vi har hentet inn mer enn minstekravet. Like før helga kom en finsk investor og sa han ville satse nesten 50.000 kroner på oss!

Det sier Karstein Lien, opprinnelig fra Hamar, til HA.

Gjennom Hamar-selskapet Kvizt AS er han sammen med medgründeren største eier i Drammen-selskapet Turleneck AS. Fra sitt kontor i Oslo har duoen bak selskapet utviklet og solgt inn en spesiell «strømpe» som skal hindre krøll på ledningene til høretelefonene mange bruker.

Lærte å sy på hamar

HA har tidligere hatt en stor reportasje på hamarsingen og selskapet som i fjor ble kåret til landets beste på folkefinansiering (crowdfunding).

Sammen med en studiekamerat fra NTNU i Trondheim utviklet Lien «strømpen» som hindrer at øreproppledningene krøller seg så fælt at det blir irritasjon.

Lien fortalte HA at han klarte å få til en forlengbar «strømpe» takket være morens opplæring i søm hjemme på Hamar.

Produktet døpte de turtleneck (skilpaddehals).

FOLKEFINANSIERING I USA

Duoens finansiering vakte oppsikt og ga hederlig omtale.

I september 2015 benyttet de to gründerne en amerikanske plattform for folkefinansiering som heter Kickstarter:

– Feedbacken og oppmerksomheten vi fikk i den folkefinansieringskampanjen førte til at vi kort tid etter satset det vi kunne på Turtleneck. Kampanjen hjalp oss å selge produkter for 144.000 kroner på en måned. Vi måtte faktisk begynne å roe ned kampanjen halvveis fordi vi ikke ville havne i en situasjon hvor vi fikk for mange forpliktelser til levering enn det vi viste vi kunne klare å betjene, sier Lien.

FOLKEFINANSIERNG I EUROPA

Gjennom en ny runde med folkefinansiering – som fortsatt pågår – har Turtlenect-gründerne nå hentet inn 320.000 kroner.

– Noe er fra familie og venner, men vi har også appellert til ukjente mennesker som har funnet oss på invesdor.com. 22 av de 25 investorene som har tegnet seg nå er nye medeiere. Det er litt spennende med ukjente investorer fra Østerrike, England og Finland. Målet er å få inn cirka 50 nye medeiere ved endt kampanje. Vi har rundet minstemålet på 255.000 kroner. Det er viktig for det er påkrevd for at investeringen skal realiseres. Selv om vi vet at emisjonen med dette går gjennom, så fortsetter vi 25 dager til, sier Lien og legger til:

– Vi er godt fornøyd også fordi aksjebasert folkefinansiering er ganske nytt i Norge. Vi har satt taket på 1,5 millioner kroner.....

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00