I forbindelse med at Greveløkka skole bygges ut, ble det i høst satt opp en midlertidig lysregulert forgjengerovergang utenfor skolen i Ankerskogvegen. En del bilister som bor innover i området ved svømmehallen, bryr seg ikke nevneverdig om det røde lyset. Det har både rektor Sissel Bakke Tvedten, elever og foreldre sett.

– Vi opplever at en del bilister ikke gidder å vente på grønt lys. Mange stopper på rødt når noen skal over, men så fort vegen er klar, kjører de videre, på rødt lys, sier Tvedten.

KJENNER PÅ ANSVARET

Både rektor og foreldre synes det er skummelt. Også elevene selv har lagt merke til at mange sjåfører har det for travelt til å kunne vente på grønt lys.

– Ja, det er noen som kjører på rødt lys. Det er ikke bra, sier Tora Elise Andersen Kraft (straks 13).

Hun er én av 7.-klassingene som nå skal passe på at de yngre Greveløkka-elevene kommer seg trygt til skolen om morgenen. Hver dag fra klokka ti over åtte til det ringer inn halv ni skal skolens eldste være trafikkpoliti.

Også ved den andre fotgjengerovergangen ved Greveløkka, mellom skolen og der småsamleren sto, skal skolepatruljen passe på.

– Jeg føler at vi har et stort ansvar når vi skal være skolepatrulje, sier Birk Orrestad Forvemo (12) og legger til at han synes oppgaven er litt morsom også.

For om noen bilister blåser i det røde lyset, er de nødt til å stoppe når Birk og de andre tar et skritt ut i vegen og hever flagget.

IKKE HATT PATRULJE PÅ 15 ÅR

Selv om det er flott at de eldste elevene stiller opp, skulle man tro det var unødvendig å forsterke den allerede lysregulerte overgangen med å sende ut skolens elever for å passe på.

– Vi har hatt lysregulering er siden i høst, men foreldre og unger opplever at lysene ikke bli respektert. Foreldre som sier de ser biler som kjører på rødt når de følger barna sine om morgenen, har sendt skolen en bekymringsmelding. Derfor har vi startet med skolepatrulje. Det har vi ikke hatt siden vi var på Midtbyen for 15 år siden, sier Tvedten.

Rektor minner om at det røde lyset også gjelder for syklister.

Da Greveløkka ble bygget, vurderte de skolepatrulje i Ringgata, men der er trafikken for stor og kjøretøyene for tunge til at det var forsvarlig å sende ut barn til å passe på.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.