Formannskapet har vedtatt at kommunen skal starte dyrking i pallekarmer ved Tigern, men fordi det tar litt tid å komme i gang, har de i vår annonsert en tilskuddsordning til å etablere parsellhager.

Kommunen har satt av 120.000 kroner, og både privatpersoner, foreninger og borettslag med grønne fingre og virketrang, kan søke.

Foreløpig har ingen søkt.

– Vi vet at Børstad gård er interessert, og håper lag og borettslag kan se dette som interessant, sier Lise Urset, som er miljørådgiver.

Kommunen er mest opptatt av at interessenter har et gjennomtenkt konsept og en plan for hvordan en parsellhage kan drives. Parsellhagen skal også tilrettelegges slik at den kan fungere som en sosial møteplass.

– Parsellhager er i tiden, og alle de store byene har ulike varianter av dem, alt fra kolonihager med hytter til små parsellhager midt i byen. De fyller mange funksjoner, fra at det er matauk, til sosialt og artig for barn, sier Urset.

Kommunen støtter etableringskostnader med inntil 60.000 kroner.

Det var Krf-politiker Geir Byberg som i 2014 tok initiativ til å be om en utredning om parsellhager.

– Hageparseller vil være med på å gjøre Hamar mer urban, og det er et kjempebra tiltak for inkludering, sa Byberg til HA i juni 2015.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00