Formannskapet har vedtatt at kommunen skal starte dyrking i pallekarmer ved Tigern, men fordi det tar litt tid å komme i gang, har de i vår annonsert en tilskuddsordning til å etablere parsellhager.

Kommunen har satt av 120.000 kroner, og både privatpersoner, foreninger og borettslag med grønne fingre og virketrang, kan søke.

Foreløpig har ingen søkt.

– Vi vet at Børstad gård er interessert, og håper lag og borettslag kan se dette som interessant, sier Lise Urset, som er miljørådgiver.

Kommunen er mest opptatt av at interessenter har et gjennomtenkt konsept og en plan for hvordan en parsellhage kan drives. Parsellhagen skal også tilrettelegges slik at den kan fungere som en sosial møteplass.

– Parsellhager er i tiden, og alle de store byene har ulike varianter av dem, alt fra kolonihager med hytter til små parsellhager midt i byen. De fyller mange funksjoner, fra at det er matauk, til sosialt og artig for barn, sier Urset.

Kommunen støtter etableringskostnader med inntil 60.000 kroner.

Det var Krf-politiker Geir Byberg som i 2014 tok initiativ til å be om en utredning om parsellhager.

– Hageparseller vil være med på å gjøre Hamar mer urban, og det er et kjempebra tiltak for inkludering, sa Byberg til HA i juni 2015.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.