– Der er veldig bra å være med på dugnaden. Vi lærer hvordan det jobbes på dugnad her ved å være med på dette, sier Seynab Mustaf til HA.

Hun er en av flyktningene som er med på samarbeidsprosjektet mellom Nav og park og idrett i Hamar kommune. Målet er å få ryddet opp i Hamar og samtidig gi flyktningene arbeidstrening i uken det er høstferie fra opplæringsprogrammet.

hjelper hverandre

Da HA møter gjengen, holder de på å rake og rydde i Strandgateparken. Mustaf synes det er godt å kunne bidra til fellesskapet.

– Jeg vil være med og jobbe. Hamar kommune er med og hjelper oss med mye. Alle hjelper oss her både med kurs og hos flyktninghjelpen. Vi lærer også mer norsk av å jobbe ute her, sier hun.

Arbeidet er frivillig, og Anne Midtveit i park og idrett i Hamar kommune, er fornøyd med prosjektet.

– Deltakerne søker om å få være med her. Jeg mener dette er et godt samarbeidsprosjekt, sier hun.

Bedre integrering

Guri Engebretsen, som er fagleder hos flyktningkontoret, tror arbeidstreningen er bra for flere ting.

– Det er god arbeidstrening for flyktningene. Samtidig sier de at de best lærer norsk når de er ute og jobber, sier Engebretsen.

Arbeidstreningen er noe som har blitt gjort over flere år. Hun tror dette er med på å gjøre mer enn å lære flyktningene språk.

– Det er et mål i introprogrammet nå at de ikke bare skal lære norsk, men at de skal bli bedre integrert også. Det bidrar dette til, sier Engebretsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00