• FOTO: Christian E. Bergheim

Vi møter styreleder Hein Rikar Steen Michaelsen utenfor Torggata 72. På innsiden er det ennå tomt og klart for oppussing, men dersom alt går etter planen, kan dette snart bli de nye lokalene til Hamar biljardklubb.

– Jeg er 99 prosent sikker på at vi kan åpne her i løpet av høsten. Vi er i god dialog med gårdeier, og håper å få på plass en leieavtale veldig snart, sier Michaelsen – som fra før er godt kjent fra byens utelivsbransje.

Rusfritt og kveldsåpent

De planlagte klubblokalene blir likevel ingen pub. Her skal det være rusfritt og i utgangspunktet åpent på ettermiddager og kveldstid fra mandag til torsdag. Målet er å tilfredsstille alle krav slik at man etter hvert kan arrangere store, nasjonale turneringer.

– På sikt vil vi kunne arrangere NM i Hamar, sier en ambisiøs Michaelsen.

Utfordringen har vært å finne et lokale med plass til mange nok biljardbord. Michaelsen mener de gamle lokalene etter Garn og Vevstuen egner seg perfekt til formålet.

– Her ser det helt ypperlig ut. Det er kun to bærende søyler i midten, og ellers mye gulvplass. Bak er det plass til kiosk og toaletter, sier han – og peker inn i rommet.

Spleiselag over all forventning

Biljardklubben opprettet denne uka et spleiselag på nett. I løpet av det første døgnet kom det inn svimlende 20.000 kroner, og pengene renner fortsatt inn fra både navngitte og anonyme givere. Michaelsen blir enda mer ivrig:

– Dette er helt hinsides. Vi er evig takknemlig for all støtten, jubler han.

Klubben har også fått 5.000 kroner fra en lokal bedrift som rett og slett ønsket å støtte et godt formål.

– Vi trenger nok penger til å kunne starte opp og komme i gang. Vi må blant annet investere i et ekstra bord, i tillegg til et kassasystem, en sofa, og så videre. På sikt er målet at driften skal gå rundt av seg selv, ved hjelp av sponsorer og brukerbetaling.

Michaelsen ønsker lokale sponsorer velkommen til å være med på laget.

– Vi har store, hvite vegger som egner seg til plakater og reklame. Det skal ikke så mange bidrag til før vi har nok inntekter til å dekke husleia, sier han.

Vil tilby opplæring

Michaelsen sier klubben etter hvert vil tilby kurs og opplæring på de fleste nivåer. Rutinerte spillere skal være til stede og bidra med tips og triks underveis.

– Biljard er en veldig sosial og inkluderende sport hvor man «tvinges til å være høflig». Spillerne viser hverandre respekt; det er en viktig del av sporten.

Michaelsen har stor tro på prosjektet, men er samtidig realist:

– Folk snakker om å bruke sentrum, men da må man også legge igjen penger i sentrum, avslutter han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.