32 sangglade damer i Hamar Damekor jobber nå med innøvingen av repertoar til jubileumskonsert, som skal skje til høsten.

– Det er lagt opp til en litt mer intensiv øving nå, sier Karin Hansen og hinter til at det utover våren vil bli jobbet hardt og målrettet.

For tiden er det Tone Haugen Romtveit som dirigerer koret, som øver på tirsdager i Hamar kulturhus.

Hansen kan fortelle at koret har hatt en sterk vilje til å overleve gjennom alle de årene de har eksistert, selv om det har vært store variasjoner i antall medlemmer. Det var heller ikke lett å starte damekor i 1928, og søknaden om gratis øvingslokale på en skole ble avslått. I 1934 endret koret navn fra Hamar Kooperative Kvinnekor, til korets nåværende navn. Samtidig fikk koret sin egen lov, uniformer og dro på Landssangerstevne med egen fane. Den fikk koret to år tidligere, i 1932, mener Hansen.

Turer til inn- og utland har det også blitt i nyere tid.

– Sist var vi i Edinburgh i Skottland, noe som var en stor opplevelse. Der sang vi på Edinburgh Castle, med mange tilhørere. En kveld var vi på skotsk aften. Det var en flott tur, forteller Hansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.