Om morgenen mandag 24. september var det et uvanlig syn som møtte de som ferdet i Strandgata.

Som HA omtalte, hadde 20 aktivister fra Hamar og omegn Natur og Ungdom  malt en rød strek fra jernbanestasjonen til kulturhuset, for å vise sin misnøye med Hamar som sykkelby.

LES OGSÅ: - Vi malte Strandgata fordi vi ville sette en støkk i politikerne!

Hamar - en sykkelby?

Dette startet en debatt om hvorvidt Hamar er en god nok sykkelby, og onsdag møttes ungdommene og ordføreren i ungdomshuset Seaside.

LES OGSÅ: Debatt: Tar ikke sykkel-byen på alvor

Ordføreren, som selv er en aktiv syklist, ser også rom for forbedring:

–Sykkel og kollektivtransport bør bli en viktigere del av trafikkbildet i byen, sa Busterud.

LES OGSÅ: Ikke plass til sykkelfelt i Strandgata

Under møtet ble det avtalt å jobbe for et «åpent møte», hvor ulike interesseorganisasjoner og kommunen vil være representert.

– Vi er enige om mye, men politikerne sier ofte mer enn de gjør, så vi må fortsette å presse på, sa leder Markus Refsdal i Hamar og omegn Natur og Ungdom.

LES OGSÅ: HA mener: Vi trenger en sykkelaksjon!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.