For tredje år på rad har Vang Skiløperforening, Hamar skiklubb og skigruppa i Ottestad idrettslag fulgt opp initiativet fra Sparebank 1 Østlandet om en byttedag for skiutstyr. Etter fjorårets byttedag har de store forventninger:

– Det var virkelig en yrende torghandel her. Jeg antar at det var rundt 300 som hadde med seg utstyr de ville selge, sier Kjetil Kjærnes fra Hamar skiklubb.

– Og de fikk solgt masse også, sier Mette Holland, skigruppa i Ottestad IL.

Her er det bare å finne fram langrennski, sko og staver, slalåmski, snowboard og skøyter som er blitt for små. For ikke å snakke om kjelker og akebrett som ikke er i bruk lenger. I fjor var det også flere som solgte klær på byttedagen.

– Den som har med noe som skal selges eller byttes, er selv ansvarlig for salget. Det kan være lurt å merke varene, med lengde, størrelse og pris og gjerne et telefonnummer også hvis en er borte fra varene sine et øyeblikk, sier Mette Holland.

I år har de også fått en skidress som skal loddes ut - nemlig VM-dressen til Ingvild Flugstad Østberg. Det blir solgt lodd på torget, med trekning på slutten av byttedagen. Som tidligere blir det også salg av kaffe og kaker. Overskuddet både av salget og fra utlodningen vil i år gå til stiftelsen Utafor Innafor. De drifter en utlånsordning som har som formål å hjelpe barn og unge i Hamar, Stange, Løten og Ringsaker som ikke har mulighet til å skaffe seg vanlig sportsutstyr.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00