Regjeringen (H/Frp) har foreslått å kutte én million kroner i støtten til Likestillingssenteret på Hamar.

Stortingsrepresentant Johnsen sier det høres negativt ut at de foreslår å kutte i statsstøtten til senteret, men vil ikke ha på seg at han eller regjeringen ikke er opptatt av likestilling.

LES ARBEIDERPARTIETS SYN PÅ JOHNSEN OG LIKESTILLING HER

Omprioriterer

Johnsen sier at det regjeringen har gjort, er å omprioritere innenfor likestillingsfeltet.

– Vi foreslår å bruke en halv million kroner på et NHO-prosjekt, om kvinne og teknologi, som skal få flere kvinner til å velge realfag. Vi styrker bevilgningen til et annet prosjekt for lesbiske, homofile, transepersoner og interseksualitet. Regjeringen har fullt fokus på likestilling, så dette er ikke svart-hvitt, sier Johnsen.

Invitert på studietur

Etter at han uttalte til HA at han ikke visste hva Likestillingssenteret er, har han blitt invitert dit på besøk, noe han har takket ja til.

Seniorrådgiver Frøydis E. Sund ved Likestillingssenteret har like godt også invitert Johnsen med på studietur til Umeå i november, på en konferanse om maskulinitet og likestilling.

Synlige nok?

Likestillingssenteret holder i dag til i Midtbyen skole midt i Hamar sentrum, og deres opplevelse er at regjeringen har kuttet i overføringene til likestilling år for år.

De har fjernet tilskuddspotter for likestilling, og Likestillingssenteret har mistet midler som regionalt likestillingssenter.

På toppen kommer forslag om kutt på én millioner kroner i rammen.

Vil bli mer synlig

– Er Likestillingssenteret synlige nok i dag?

– Vi jobber med å bli enda mer synlige. Tidligere har strategien vært å være mest synlig for dem som setter rammebetingelsene, men vi ønsker også være synlige i lokale media, men opplever at det ikke alltid er lett å komme igjennom, sier Sund.

Nå planlegger de å invitere lokale ordførere. Etter stortingsvalget vil de invitere alle nyvalgte representanter på besøk.

Likestillingssenteret har alltid et kjønnsperspektiv i det de jobber med, men jobber også med likestilling i forhold til funksjonshemning, seksuell orientering og etnisitet.

Statsstøtten i 2016 er på fire millioner kroner. Det er seks ansatte ved senteret.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.