Det er politikerne som har ønsket at det skal dannes et brukerråd som er direkte knyttet opp mot helse- og omsorgstjenester. Rådet skal ha sju medlemmer og sju varamedlemmer, og nå er det ønske om å få inn forslag på personer som bør få plass i et slik råd. Sekretær for brukerrådet, Åse Jofrid Sørby, har vært i kontakt med flere større organisasjoner angående rådet; kreftforeningen, demensforeningen, CP-foreningen, Parkinsonforeningen, MS-foreningen og LHL, LUPE (organisasjon for psykisk utviklingshemmede) for å nevne de største.

– Det viktigste for oss er å få ei bredt sammensatt gruppe med medlemmer som evner å se behov for mange med korniske sykdommer, ikke bare sine egne. sier Åse Jofrid Sørby. Hun er også opptatt av at det må være en viss aldersspredning i brukerrådet.

Helse- og omsorgssjef Vigdis Galaaen understreker at det fremdeles er den direkte kontakten med brukeren som skal legge grunnlaget for hvilket tilbud den enkelte skal få.

– Behovene er så ulike, og vi legger stor vekt på å imøtekomme dem så langt det er mulig. Brukerrådet skal ikke erstatte denne direkte kontakten, men vil forhåpentligvis gi gode innspill om hvordan brukerne føler at de blir møtt. Brukerrådet kan også få innflytelse på tjenestetilbudet, sier Vigdis Galaaen.

Aktuelle navn for medlemmer i brukerrådet blir om kort tid overlevert til valgkomiteen. Deretter kommer sammensetningen opp som sak i formannskapet over påske. Da vil rådet være i gang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.