Det er Rune Johnsen som står bak initiativet til å starte Seniorkameratene. Selv blir han pensjonist tidlig neste år, men allerede nå håper han å etablere en sosial kameratflokk som kan ha felles glede av hverandre i hverdagen.

– Det skal ikke være noe en føler som plikt, målet mitt er å kunne samle menn som rett og slett kan ha det hyggelig sammen. Vi kan møtes en gang i uka, diskutere nyhetene, gå en tur sammen, kanskje jobbe litt dugnad. Og skulle vi bli riktig mange, kan vi kanskje lage undergrupper som er basert på felles interesser. Det kan være alt fra håndverksinteresser, bil, metallarbeid, musikkinteresse, litteratur, jakt og fiske, for å nevne noen eksempler, sier Rune Johnsen.

Han har laget egne foldere om tankene bak Seniorkameratene og de har siden før ferien ligget ute i ankerskogen, på bibliotekene, i kommunen og på Frivilligsentralen, men det er så langt ingen som har gitt noen respons på seniorkameratene@gmail.com.

– Jeg er ikke så overrasket egentlig, men jeg er sikker på at det er menn i 60+-alderen der ute som kunne ha glede av å være med i en sånn sosial gjeng, sier Rune Johansen, og legger til:

– Kvinner er jo så flinke til å lage og vedlikeholde slike nettverk. Vi menn har kanskje lettere for å dumpe ned i sofaen, sier han.

7. september inviterer han interesserte til et møte på Hamar Frivilligsentral i Grønnegata 55.

– Kanskje er det noen som vil finne ut at det ikke er farlig å bli kjent med noen nye mennesker selv om man kjenner mange fra før, sier Rune Johansen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00