Da Krøniken besøkte Olsrud torsdag, var innøvingen av julespillet om nissen som blir borte i full gang. Både låvebrua, låven og potetbua er tatt i bruk, sanger, musikk og tale er innspilt i Olsruds eget lydstudio.

– Vi kan det nesten, enda vi bare har øvd tre ganger, sier Carolina Gleditsch. Nå blir det striøving siste uka for torsdag er det stort julemarked på Olsrud, med to forestillinger av julespillet.

– Ja, i år satser vi på skikkelig julemarked, og julespillet er bare en liten del av alt som skjer her den kvelden, sier vernepleier og primus motor for det store arrangementet, Linda Westlie Dufseth.

På plassen foran Olsrud blir det mange boder denne kvelden med et rikelig utvalg av alt som produseres. Fra tekstilverkstedet er det masse ulike strikkevarer til barn og vokse, blant annet røde langluer og blånisseluer. Olrud Lille, som er utsalgsdelen til verkstedet, har for øvrig langåpent fra mandag til onsdag kommende uke.

På julemarkedet vil også varene til snekkeravdelingen være til salgs, og her er det mye å velge i. Kantina på Olsrud skal selge julekaker. Og vil du ha en spesiell julegave, kan du få spilt inn en CD på Olsruds eget lydstudio denne dagen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00